00:00
Now playing
Выберите радиостанцию
Таом
Итальян пастаси галереяси
Итальян ошхонаси ўзининг турли ҳил таомлари билан машҳур, айниқса пасталарининг донғи дунёга тарқалган. Пастанинг тарихий негизлари эрамизнинг биринчи асрига бориб тақалади. Рasta - қадим юнон сўзидан «қайла билан аралаштирилган ун» маъносини англатади. Ҳозирги кунга келиб макарон маҳсулотларининг 350га яқин турлари мавжуд. Албатта уларнинг орасида энг танилган турлари мавжуд. Улар билан бир четдан танишамиз.
Cannelloni – каннеллони
Conchiglie – конкильи (моллюскалар чиғаноғи ёки чиғаноқ)
Agnolotti – аньолотти
Farfalle – фарфалле (капалаклар)
Orzo – орзо
Pappardelle – папарделле
Fusilli – фузилли
Acinidipepe (қалампир дон)
Ditalini – диталини
Bucatini – букатини
Capellini – капеллини
Fettuccine – феттучини
Lasagne – лазанья
Penne – пене
Spaghetti – спагетти
Cavatappi — каватаппи
Kunutun.uz нинг Telegram’даги расмий
каналига обуна бўлиб, янгиликлардан кунутун хабардор бўлинг.
Нашр санаси:
27-05-2016
ИЗОҲЛАР 0